Monstrum Danijel Jakupek (36) tog 27. avgusta 2007. godine u svojoj kući u Novim Banovcima iskasapio je svog druga Vasilija Trbovića (26) i njegovog sestrića Luku Opačića (5), a zatim je dijelove tijela bacio u Dunav.

Bio je dobar drug sa Vasilijem, ali nikada nije rekao zbog čega ih je tako mučki ubio. U njegovoj kući pronađeno je dosta knjiga o sektama, ali i najvećim ruskim i američkim zločinima, što ukazuje da je dugo i precizno planirao zločin.

Inače, Jakupek je u istrazi priznao ubistvo dječaka, koji je rekao da mu se „ide u WC“. Odveo ga je u kupatilo i izmasakrirao ga testerom. Jakupek je, zatim, dječakovog ujaka ubio u dnu svoje bašte, koja izlazi na rijeku. Tu mu je odrubio glavu i odsjekao mu ruke. Nož i testeru, koje je koristio u zločinu, zajedno sa dijelovima tijela stavio je u bure i gurnuo ih u Dunav.

Dječaka je „spakovao“ u kesu i takođe ga bacio u rijeku. Vratio se kući, skinuo sa sebe krvavu odjeću i sve to opet zapakovao u najlon-kesu, koju je bacio na obližnje đubrište. Za razliku od ujaka, kod malog Luke nisu pronađeni ubodi nožem, ali je ustanovljeno da je odsjecanje glave bilo smrtonosno, koje je uslijedilo tek pošto mu je odsjekao ruke i noge,prenosi Srbija danas. Četiri dana kasnije, pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dječaka, bez nogu i jedne ruke.

Sutra ujutru u plićaku Dunava upleten u travu isplivao je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke. Ni dan-danas nije poznato čijim propustom, ali mimo svih procedura, 23. oktobra 2007. godine, nenajavljeno, inspektori iz OUP-a Stara Pazova na vrata su Trbovićima isporučili u plastičnim kesama i providnim kovertama pet naknadno pronađenih dijelova tijela malog Luke – ruku, dijelove kostiju, tkiva i Vasilijevu šaku. Osim šake, za koju se zna da ju je u Batajnici pronašao pas, ne zna se gdje su nađeni ostali dijelovi tijela, jer ih istražni sudija nije slao u Institut za sudsku medicinu, niti dao „Čistoći“ da ih pristojno isporuči.

Deset godina poslije teškog zločina koji se dogodio u Novim Banovcima, Danijel Jakupek se nalazi na liječenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY