Bol Ostao sam bez Bojana, kog su mučki ubili 2008, a pre dva dana teško je ranjen moj Aleksandar, on se bori za život, kaže očajni Ratko Vlajić

Mlađeg sina Bojana (32) ubili su mi pre 10 godina, a sada se bore za život drugog. Pucao mu je taj Igor u glavu pred decom, evo ovde.

Ovako priča uplakani Ratko Vlajić, otac teško ranjenog Aleksandra Vlajića (45) iz Višnjičke banje dok nam pokazuje na krv u kući i krevet na kom su u tom trenutku sedela preplašena deca s bakom Slobodankom.

Napad sekirom

Aleksandar Vlajić teško je ranjen u četvrtak oko 14 sati, kada mu je, kako se sumnja, Igor R. (33) pucao u glavu. Priča se da je i sam napadač ranjen u stomak, ali tu potvrdu juče nismo dobili.

Otac Aleksandar je objasnio da poznaje Igora i da je njegov sin s njim imao probleme poslednjih godinu dana.

– Ne znam zbog čega su se posvađali, ali sećam se da je Igor jednom došao na naša vrata i rekao mi da mu Aleksandar više nije prijatelj. Pre oko mesec nam je sekirom razbio vrata. Od tada nismo smeli da spavamo. Prijavljeno je policiji, ali eto šta se desilo – jecajući priča otac.

On dodaje da u trenutku napada nije bio tu, ali da mu je žena ispričala šta se desilo.

– Igor je lupao na vrata. Aleksandar joj je rekao da skloni decu. Svi zajedno su ušli u ovu prostoriju, ali je Igor ušao i pucao Aleksandru u glavu. Deca su vrištala. Gledala su ranjenog oca u krvi, a imaju sedam i pet godina. Pa oni to nikad neće zaboraviti – priča stariji Vlajić.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Prema njegovim rečima, povređeni Vlajić je radio kao obezbeđenje i nikada nije bio u zatvoru.

– Ne znam zbog čega su se sukobili. Pominje se neki dug od 400 evra, a da li je reč o kockarskom dugu ili o nečemu drugom, ne znam, Aleksandar nam nije pričao o tome – kaže uplakani starac.

Deca kod majke

Sinove teško ranjenog Vlajića od sedam i pet godina ubrzo nakon pucnjave uzela je majka, koja se preudala.

– Aleksandar je razveden i na njegov zahtev, deca su ostala kod nas. Nemamo mnogo novca, moja penzija je 16.000 dinara, ali sam išao po ulici i skupljao sekundarne sirovine samo da oni imaju sve. To su moji unučići – kaže Ratko.

Kako smo saznali u Urgentnom centru, Aleksandar Vlajić je krirično, operisan je i nalazi se na intenzivnoj nezi.

Zločin na Starom sajmištu

UBICE MOG BOJANA SU NA SLOBODI

Prisećajući se gubitka mlađeg sina Bojana, Ratko navodi da je ubijen 2008. na Starom sajmištu.

– Sedeo je i pio s njima, a oni su ga brutalno ubili. Udarali su ga flašama u glavu, a posle toga ga šutirali. Iživljavali su se nad njim. Njegove ubice Danijel R. i Radenko G. bili su osuđeni na po pet do šest godina, a izašli su nakon tri godine. Pa ja sam za kocku ležao dve godine u zatvoru, a oni za ubistvo izašli posle tri godine – kaže naš sagovornik.

Kurir / Jelena Rafailović

 

Foto: Jelena Rafailović, Privatna arhiva

LEAVE A REPLY