“Probudio sam se i nisam video ništa…”

saša kapor
SAŠA KAPORFOTO: DRAGAN KADIĆ

Saša Kapor je prolazio kroz agoniju ovih meseci kada je saznao da je dobio neizlečivi glaukom oka.

 

Jednog jutra pevača je šokiralo saznanje da na levom oku vidi najpre crne mrlje, a već sledećeg trenutka ne vidi bukvalno ništa.

 

Tačno je da imam glaukom oka, ili kako su mi lekari, objasnili „infarkt oka“. To je bilo strašno! Probudio sam se i nisam video ništa! Krenuo sam po lekarima i dok nismo otkrili o čemu se radi, poludeli smo od brige. Najpre sam radio CT oka, pa CT orbite oka, pa pošto je na tim snimcima, navodno, sve bilo u redu, tražili su da uradim magnetnu rezonancu glave i magnetnu rezonancu vrata. Tada je ustanovljen i veoma visok očni pritisak, što je, kako sumnjaju lekari, upravo uzrok zbog kojeg je došlo do tog gubitka vida“, rekao je Saša za Alo.

View this post on Instagram

 

Meni su lekari rekli da je, usled tog visokog pritiska, moglo da ode na srce, na glavu ili na oko. U mom slučaju, infarkt je otišao na levo oko. Nerv iza oka je dosta stanjen i tada su lekari konstatovali hronični glaukom. Rekli su mi da je to neizlečivo oboljenje, nikakve operacije niti injekcije u tom slučaju nisu moguće. Imam neke kapi koje stavljam u oko svako jutro i veče, i tako će biti do kraja života. Takođe, moraću da pratim stanje i odlazim na redovne kontrole“, dodao je on.

LEAVE A REPLY