Nataša Gajdoš iz Kucure teško je povređena 17. januara u tom mestu kada je na nju u ulici Ise Sekickog dok je vozila bicikl naleteo pijani vozač svojim automobilom.

FOTO: N1 / RAS SRBIJA

– Krenula sam u prodavnicu biciklom i odjednom sam videla jaka svetla kako mi se približavaju iz suprotne kolovozne trake. Samo sam stigla da stavim ruku preko očiju. Došla je hitna pomoć, pa su me odvezli prvo u vrbašku bolnicu, a zatim u Novi Sad i to je otprilike sve čega se sećam – priča nam Nataša (19).

Ova nasmejana maturantkinja vrbaške Srednje stručne škole “4. jul” izuzetno se dobro nosi sa strašnom činjenicom da je zbog tog udesa izgubila levu nogu, da joj je izvađena slezina, da su joj operisani kuk i šaka i da iznad lakta leve ruke ima ugrađene šipke.

Nataša je puštena iz Kliničkog centra Vojvodine na kućno lečenje i sa osmehom nam rekla da joj je sad mnogo bolje čim je izašla iz bolničke postelje.

– Predstoji mi dug oporavak. Trenutno dobijam injekcije protiv tromboze i svaki treći dan me previjaju. Za mesec, dva treba da mi izvade šipke iz ruke pa da krenem prvo na bolničku rehabilitaciju, a zatim mi sledi banjsko lečenje – priča nam puna entuzijazma Nataša kao pravi veliki borac koji se uhvatio sa gorkim problemom koji otežava činjenica da će joj za rehabilitaciju biti potrebno mnogo novca.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Upravo zbog toga, njeni drugari su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za Natašin oporavak kojoj su se pridružili učenici i zaposleni iz Osnovne i srednje škole sa domom za učenike “Petro Kuzmjak” iz Ruskog Krstura.

Svi zainteresovani koji žele da pomognu Nataši da se oporavi mogu uplatiti novac na račun njene majke Vesne Gajdoš 160 5800100827500 51 u banci Inteza, ili direktno na adresu Mučenika Papuge 76, 21466 Kucura.

Vozač u pritvoru

Vozač koji je naleteo na Natašu i teško je povredio, uhapšen je i određen mu je pritvor. On se nalazi u pritvorskoj jedinici u Somboru, gde čeka suđenje. Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena zatvorska kazna do osam godina.

Nataši je izvađena slezina, operisani ruka, kuk i šakaosmeh i pored teških povreda: nataša gajdoš.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here