Nije joj ovo trebalo…

Pijanoj Poljakinji koja je kod kuće pre vremena rodila bebu, a zatim je ostavila i pobegla iz bolnice, preti pet godina zatvora, dok policija i dalje bez uspeha traga i za ocem bebe.

Tridesetdvogodišnja Poljakinja rodila je devojčicu kod kuće, potpuno pijana, i nije pozvala lekare iako je beba prevremeno rođena. Komšije su čule plač novorođenčeta i pozvali Hitnu pomoć koja je bebu i majku odmah prevezla u bolnicu. U krvi majke lekari su izmerili 3,5 promila alkohola, a u krvi bebe čitavih 1,7 promila. Lekari su bili u šoku.

Čim se malo otreznila majka je na svoju odgovornost izašla iz bolnice i od tada tužilaštvo ne može da nađe ni nju ni oca deteta da ih sasluša, a nisu se pojavili ni u bolnici da obiđu i vide kako je njihova ćerkica.

beba

Foto: Profimedia

– Za krivično delo izlaganja deteta životnoj opasnosti majci preti pet godina zatvora – kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol tužilaštva u Ostrovu Marćin Kubjak.

Sud će odlučiti da li će dete oduzeti majci i predati hraniteljima, čim lekari saopšte da mogu da puste bebu iz bolnice. Toj Poljakinji zbog zanemarivanja i ugrožavanja deteta već je sud ranije oduzeo dva sina, jednog kome je sada 11 godina, a drugome dve godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here