Stojan Mijajlović (60) prerezao vrat nevenčanoj supruzi Gordani (60) u stanu u centru grada, dok je Bojan J. (36) ubio majku Borku (60) u selu Pepeljevac kod Kruševca

Dve porodične tragedije u razmaku od nekoliko sati potresle su juče Kruševac. Stojan Mijajlović (60) zaklao je nožem suprugu Gordanu (60) u stanu u Ulici Vojislava Ilića, dok je Bojan J. (36) ubio majku Borku (60) (na gornjoj fotografiji) u selu Pepeljevac kod Kruševca. Obojica osumnjičenih uhapšena su posle zločina.

Kako saznajemo, Stojan Mijailović ubio je suprugu Gordanu naočigled unuka.

Stojanu ubijen sin

– Pretpostavlja se da su se supružnici posvađali, nakon čega je Mijajlović potegao nož sa sečivom od 35 centimetara i ubo ženu u vrat. Neko od komšija je čuo svađu, pozvao policiju, ali nesrećnoj ženi nije bilo pomoći. Ubica je uhapšen – objašnjava naš sagovornik.

Komšije bračnog para šokirane su zločinom.

– Gordana je juče bila u komšiluku, nije pominjala da ima ikakvih problema. Koliko znamo, lepo su živeli. Stanovali su tu dve ili tri godine, a s njima je živelo unuče – pričaju komšije. Oni napominju da je Stojanovu porodicu prošlog leta zadesila tragedija.

– Njegovog sina Ivana ubio je komšija Čedomir Smiljković u selu Sušica – rekle su komšije. Kako saznajemo, ova porodica nije prijavljivala nasilje.

– Stojan nema policijski dosije – kaže izvor iz istrage. Inače, Mijajlović je bio zaposlen u Blacu, a navodno je bio na bolovanju zbog preloma noge.

Ubijena Gordana Mijajlović
UBIJENA GORDANA MIJAJLOVIĆ FOTO: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ

Pustio psa na majku

Bojan J. uhapšen je juče oko 11 časova, nakon što je naočigled komšija ubio majku Borku u dvorištu kuće u selu Pepeljevac kod Kruševca. Mladić je kobnog jutra došao kući, a navodno joj je i ranije pretio smrću. Navodno, ona je sina prethodne večeri prijavila zbog nasilja, pa je dao izjavu u policiji.

– Bojan je psihijatrijski bolesnik. U utorak ujutro se vratio kući i počeo svađu s majkom. Najpre je pustio psa i krenuo da je juri po dvorištu, a pošto je kapija bila zaključana, nije mogla da pobegne. Potom ju je dograbio za kosu, povukao je i zaklao kuhinjskim nožem – pričaju meštani.

U trenutku kada je Bojan usmrtio majku, komšije su videle šta se dešava.

– Meštani su dozivali pomoć i vikali ženi da beži, ali ona nije imala kud. Bojan se sve vreme s nožem šetao po dvorištu, a na kraju je ušao u kuću i telefonirao. Kada je policija došla, on ih je mirno pitao: „Zbog čega ste došli?“ – kažu komšije. Prema njihovim rečima, Bojan je zbog bolesti pravio probleme.

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Aleksandar Jovanović, Privatna arhiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here