KIKINDA – Kikindu je oko 17 sati pogodilo nezapamćemo nevreme. Kijamet je trajao devedesetak minuta, a bio praćen jakom kišom, ledom i snegom. Nevreme je pratila grmljavina, a nebo su parale munje. Zastrašujuća kombinacija u vidu kiše,leda, snega i grmljavine iznenadila je i Duško Stepanov sa Meteorološke stanice u Kikindi:

 

FOTO: S.U.

– Za kratko vreme su pale 32 litre kiše po kvadratnom metru, a bilo je i leda i snega. Na Kikindu se oko 17 sati spustio jak pljusak. Samo petnaest minuta kasnije, počeo je i led. Srećom, nije dugo tukao. Ovde kod nas, na Meteorološkoj stanici, led je bio skoro veličine lešnika, a padao je desetak minuta- potvrdio je Kuriru Stepanov i dodao da ni njegove starije kolege ne pamte ovakvu vremensku nepogodu:

 

FOTO: S.U.

-Kikinđani su u roku od samo desetak dana doživeli drastičnu promenu vremena. Iz zime smo naglo ušli u proleće, ali je Baba Marta očigledno pokazali da sa njom nema šale. U Kikindi je 1.marta bilo minus 20 stepeni Celzijusovih, a juče 21 stepen u plusu. Iza toga je usledilo ovo nevreme- konstatovao je Stepanov.

(Kurir.rs/S.U.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here