Jelena Krsmanović Marjanović, Zorica Krsmanović, svekrva, pevačica, foto faceboo

Četiri nedelje policijske istrage ubistva pevačice Jelene Krsmanović iznedrile su malo konkretnih dokaza, ali zato najmanje šest potencijalnih scenarija brutalnog usmrćivanja ove mlade žene.

Nijedan od pomenutih scenarija, međutim, nije dovoljno potkrepljen svedočenjima i forenzičkim nalazima da bi postao baza neke buduće optužnice. Više tužilaštvo je zato na mukama: s jedne strane, pritisnuto je od javnosti da “rodi” suvislu optužnicu i naredi hapšenje, dok je s druge strane svesno da ako istraga ne bude temeljna, a optužnica jasna – ubica verovatno nikada neće dobiti zasluženu kaznu.

Foto: Printscreen/Facebook Foto: Printscreen/Facebook

U međuvremenu, javnost je ostavljena da spekuliše o motivu i načinu na koji je izvedeno ubistvo. Iz tih spekulacija i nagoveštaja izvire pomenutih šest scenarija. Lista verzija monstruoznog ubistva mogla bi biti i duža, ali ovih šest najbolje su se “primile” u javnom mnenju.

Ubica je muž Zoran

Nema tu mnogo mudrosti: u ovakvim slučajevima, inicijalna sumnja uvek pada na najbliže srodnike, pa je prvi na meti bio Jelenin suprug Zoran Marjanović.

Foto: Damir Dervišagić Foto: Damir Dervišagić

Zoran je prijavio Jelenin nestanak, i sam je išao u potragu za suprugom sa policijom i meštanima Borče. Po nalaženju Jeleninog tela u kanalu u blizini nasipa u Crvenki, Marjanović je priveden na saslušanje.Ubica je čovek sa štapom

Paralelno sa ispitivanjem Marjanovića, policija je prikupljala forenzičke dokaze. Jedna od prvih konkretnih informacija o ubistvu bila je ona koja je govorila da je Jelena usmrćena udarcima drvenim štapom. I Zoran je u policiji dao iskaz u kom je rekao da je izvesnog čoveka sa štapom video na nasipu kobnog dana, da se sa njim mimoišao dok je panično tražio suprugu. Ova verzija je, međutim, relativno brzo odbačena.

Ubica je manijak sa Fejsbuka

Nakon puštanja Zorana iz policije, pažnja se okreće ka anonimnom izvršiocu, a inspektori i javnost pomišljaju da bi ubica mogao biti neki od ljubomornih obožavalaca Jeleninog lika i dela.

Ubica je svekrvin klijent

Uvereni da je ubica na neki način povezan sa porodicom Marjanović, inspektori su nastavili da “češljaju” najbliže Jelenine srodnike. Na red je, nedavno, stigla i Zoranova majka, odnosno Jelenina svekrva Zorica.

Foto: Dragan Kadić Foto: Dragan Kadić

Zorica je, inače, pobuđivala veliku pažnju javnosti od samog početka istrage, pre svega zbog svog bizarnog “vidovnjačkog” zanimanja.

Ubici je pomogao čamdžija

Do danas nije jasno kako je moguće da je Jelenin ubica monstruozni zločin izvršio usred bela dana, na nasipu koji se nikako ne može nazvati skrivenim. Kako je do mesta zločina stigao, kako je sa njega pobegao, kako je transportovao telo? U jednom trenutku, policija je istraživala mogućnost da je egzekutor imao pomoć tokom prikrivanja zločina i bekstva, za koje je, možda, iskoristio i nekog čamdžiju, koji ga je prebacio na drugu obalu Dunava, daleko od mesta zločina.

Ubica je Zoranov neprijatelj

Inspektori koji rade na slučaju i dalje su ubeđeni da je Zoran Marjanović krije neke informacije bitne za rasvetljavanje zločina. Ako ga sam nije počinio, da li je moguće da Jelenin muž sumnja na nekog poslovnog saradnika?

Foto: Dragana Udovičić/Facebook Foto: Dragana Udovičić/Facebook

Zoran je kompozitor, i na estradnoj sceni Srbije poznat je kao osoba koja je napravila nekoliko muzičkih hitova. Da li je moguće da je neki nezadovoljni klijent, dužnik ili čovek kom je Zoran dugovao – monstrum koji je presudio Jeleni?

(Blic/Mihailo Jovićević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here