Njihovi roditelji ne mogu da dođu sebi. Zavijena im je kuća u crno. Ostali su bez oba sina, bez njihovog ponosa i dike”, priča rođaka Petra (24) i Milije (21) Paunovića, braće poginule preksinoć zajedno sa još dvoje mladih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali u selu Mojsinje kod Čačka.

Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozač “škode” čačanskih tablica Nenad J. (39) zbog neprilagođene brzine sustigao i udario “jugo” ispred sebe, a potom prešao u levu traku i udario u prednji deo “audija” kragujevačkih oznaka iz suprotnog smera. U “audiju” su bili rođena braća Petar i Milija Paunović, Ivana Joković (33) i Bojan Lazović (24).

Petar i Bojan preminuli su na licu mesta, a Milija i Ivana podlegli su povredama po prijemu u bolnicu. Još dve žene koje su bile sa njima u “audiju”, Gordana Simić i Jelisaveta Stanojević iz Mrčajevaca, teško su povređene i prevezene su u Opštu bolnicu u Čačku. Svi oni, osim Petra, vraćali su se sa posla, iz druge smene u preduzeću za preradu papira “Kamelija” u Donjoj Trepči.

Nakon nesreće utvrđeno je da je Nenad J, vozač “škode”, vozio sa 1,2 promila alkohola u krvi.

U selu Bumbarevo Brdo, odakle su nastradala braća Paunovići, tuga do neba. Jecaji odjekuju ulicom u kojoj su živeli, a celo selo sjatilo se u kuću njihovih roditelja da bi im pružili utehu. A utehe nema.

Rođaka nastradalih mladića kaže da su Petar i Milija bili dobri i vredni momci, koji su radili da bi pomogli roditeljima. Petar je radio u mesari, dok je Milija radio u preduzeću za preradu papira. Njihovi roditelji su van sebe od bola.

– U jednom danu, sekundi, otišle su njihove najveće ljubavi. Samo oni znaju kako će ovo preživeti – kaže njihova rođaka.

Muk i tuga vladaju i u susednom selu Bresnici, u porodicama Ivane Joković i Bojana Lazovića. Ivana je za sobom ostavila malu decu, sina i ćerku. Bojanovi roditelji izgubili su sina jedinca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here