– Maja Đorđević bila je uvek nasmejana, doterana i prijatna prema svima, a vodila je tako težak i mučenički život. Nikada na njenom licu ne bi primetili da se radi o jednom napaćenom biću – pričaju njene koleginice koje su zajedno sa njom radile na odeljenju u GAK “Narodni front”.

One kažu da je monstrum počeo da je bije još dok je bila trudna, a da je sve kulminiralo kada im se dete rodilo.

– Mihajlo nije imao ni 15 dana, a on je Maju i njenog sina iz prvog braka isterao iz kuće. Vrata od stana je zaključao i ostao sam sa detetom. Maja je zvala policiju koja je intervenisala i vratila joj dete. I od tada počinje njena životna drama – kroz suze priča jedna od njenih koleginica.

Stalno joj je pretio, kažu, kako njoj tako i svima u njenom okruženju. Sestri, majci, bivšem mužu. Obraćala se svima za pomoć, od tadašnjeg ministra za socijalnu politiku Aleksandru Vulinu, pa do policije i ljudi iz Centra za socijalni rad.

Mislila da je se sve promeniti od četvrtka

Žrtva pomahnitalog ubice iz Rakovice, čekala je nestrpljenjem jučerašnji dan jer je juče ubici trebalo da počne suđenje za nasilje u porodici. Govorila je da će od tog dana sve biti bolje.

I u sredu je, kažu, istrčala sa posla žureći u Centra za socijalni rad da bi preuzela dete. Jedino čega se plašila jeste da Marko ne naudi detetu. Tvrdila je da se ne plaši za svoj život.

Upravo iz straha da detetu nešto ne uradi, nije htela da mu daje da ga viđa. Zbog toga ju je sud u tri navrata novčano kažnjavao.

– Baš smo o tome i pričali kada se desilo ono prvo ubistvo u Centru za socijalni rad. Savetovala sam joj da mu daje da viđa dete, da joj se ne bi nešto dogodilo – priča kroz suze za “Blic” jedna od njenih koleginica.

Zbog novčanih kazni dozvolila da monstrum viđa dete

Prema informacijama iz Drugog osnovnog suda, ovaj par je imao još jedan postupak pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu u kojem je Nikolić podneo krivičnu prijavu protiv svoje žrtve Maje Đorđević zbog krivičnog dela oduzimanje deteta.

Tom prijavom on je teretio suprugu za nepostupanje po privremenoj meri koju je odredio taj sud 2015. godine u vezi sa načinom viđanja oca sa detetom.

U njihovom slučaju na snazi bila privremena mera od 22. juna 2015, po kojoj otac svake srede od 8:30 preuzima dete iz obdaništa “Kanarinac” i vraća ga istog dana u 15:30 u prostorije Centra za socijalni rad u Rakovici. Majka jedno vreme nije htela da šalje dete da se viđa sa ocem u takvim uslovima, da bi zbog novčanih kazni na to bila primorana.

Inače, privremenom merom iz 2015. promenjena je odluka Prvog osnovnog suda od 10. oktobra 2013. godine, kojom je bio određen model viđanja oca sa detetom u kontrolisanim uslovima. Što se tiče viđanja u kontrolisanim uslovima, njih sud određuje kada Centar proceni da postoji konflikt između roditelja ili se pak sumnja u podobnost drugog roditelja. To znači da se viđanje tog roditelja i deteta odvija u prisustvu stručnog radnika Centra za socijalni rad, kako bi se pratio odnos roditelja sa detetom.

Foto:Telegraf/Srpski Telegraf/facebook
Izvor:Blic/S. Todorović |

LEAVE A REPLY