Plamen Veselinov, bivši mladić državljanke Srbije Jelene Opričić, danas je posjetio mjesto njene pogibije u Sarajevu.

Ona je stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u šestom mjesecu 2015. godine kada je Peugeot, kojim je upravljao Kerim Mudželet, izletio sa ceste u blizini Predsjedništva BiH te udario u tramvajsko stajalište.

Mladić Jelena Oprčić

Veselinov je danas prisustvovao suđenju Mudželetu u Kantonalnom sudu, gdje se vodi obnovljeni sudski proces, nakon čega je otišao na mjesto nesreće.

Mudželet je, podsjećamo, optužen da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, kada je vozeći Peugeot velikom brzinom udario u tramvajsko stajalište te pokosio Jelenu Opričić i njenog prijatelja državljanina Njemačke Jorga Eistfelda Reschkea. Djevojka je stradala na mjestu, a Nijemac je zadobio teške povrede.

Opričić i Reschke navodno su te večeri trebali biti u Vijećnici na otvaranju konferencije povodom 15. godišnjice postojanja i rada Instituta za jugoistok Evrope, koju su organizovali Mladi Evrope, čiji je i Jelena bila član. Ona je živjela u Berlinu, a u Sarajevo je došla kako bi učestvovala na ovoj konferenciji kao prevodilac.

Mudželet je prvostepenom presudom osuđen na osam godina zatvora, no nakon žalbi predmet je vraćen na ponovno suđenje.

LEAVE A REPLY