Tri identične bebe trenutno se nalaze na odjelu intenzivne njege u Sarajevu, gdje se prati njihov daljnji razvoj. Rađanje trojki samo po sebi i nije toliko neobično, ali kad su one jednojajčane to je prava rijetkost, takoreći medicinsko čudo, jer se dogodi u jednoj od 200.000.000 trudnoća.

 

Bebe su se rodile u sarajevskoj bolnici, jer u tom trenutku tehnički nije bilo moguće porođaj obaviti u Mostaru.

– Ovim putem se zahvaljujem svima u sarajevskoj bolnici, od portira do liječnika, a najviše dr. Naimi Imširiji-Galijaševićspecijalisiti ginekologije i akušerstva Klinike za ginekologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Također se puno zahvaljujem liječnici iz Mostara Tanji Krešić, koja je mojoj supruzi vodila trudnoću, izjavio je za Hercegovina.info sretni otac.

A sestra ponosne mame Andrea Petrović na Fejsbuku je napisala:

– Anamarija Martinović hvala ti što si nam rodila tri najveće sreće na Svijetu, hvala ti što si najhrabrija i najbolja žena koju znam, hvala ti što postojiš i što si mi sestra! Dragi prijatelji, ne mogu svima stići odgovoriti na poruke. Rodile su se tri jednojajčane djevojčice žive i zdrave, tri tetkine ljepotice, tri tetkina Anđela, rodile se Mostarke u Sarajevu u glavnom gradu BiH. Ipak, one su jedinstvene! Hvala svima na čestitkama, male Martinovičke su super! Želim i tati Blaženko Blaško Martinović da ga njegove 4 cure slušaju. Zete moj, najbolji si!

(Doznajemo.com)

LEAVE A REPLY