SAHRANJEN ŠABAN ŠAULIĆ: Pogledajte šta je neutešna Goca PRVO uradila! Ispoštovala VAŽAN SRPSKI običaj

0
8942

Na hiljade okupljenih ljudi prisustvovalo je sahrani, a nakon što je sin Mihajlo održao potresan govor, Šabanova udovica Gordana je ispoštovala jedan od naših običaja i poljubila kovčeg. 

Ona dugo nije mogla da se odvoji od sanduka, a dok ga je ljubila sve vreme je plakala. Ostali članovi porodice su je pridržavali, a u pozadini se čula rečenica “Bog da mu dušu prosti”, što je takođe u skladu sa našom traducijom sahranjivanja. 

CECA NATOPILA MARAMICU SUZAMA Klonula tokom potresnog govora Zorice Brunclik, Kemišu nije dobro (FOTO)

Šaban Šaulić nastradao je 17. februara u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, vozeći se ka aerodromu posle nastupa. Na današnjoj komemoraciji u Skupštini grada okupio se veliki broj Šabanovih kolega, obožavalaca i poštovalaca da odaju poslednju poštu muzičkom velikanu.

Šaban Šaulić bio je jedan od naših najboljih pevača narodne muzike, koji je ostavio značajan trag i od kolega zavredio titulu “kralja narodne muzike”. Prvi album objavio je 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.NAJPOTRESNIJA SLIKA NA KOMEMORACIJI: Šaban, zagrljen, sa dve POKOJNE legende, jedan poginuo kao i Šaulić!

NAJPOTRESNIJA SLIKA NA KOMEMORACIJI: Šaban, zagrljen, sa dve POKOJNE legende, jedan poginuo kao i Šaulić!

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana” koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno” i „Dva galeba bela”, prema oceni kritičara, jednu su od najboljih narodnih pesama ikada otpevanih. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i: „Uvenuće narcis beli”, „Sine”, „Danima te čekam”, „Sneg je opet, Snežana”, „Odlaziš, odlaziš”, „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena”…

Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece — Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal. 

Loading...
SHARE
Previous articleHello world!
Next article(FOTO/VIDEO) SRBIJA SE OPROSTILA OD KRALJA NARODNE MUZIKE: Šaban Šaulić sahranjen uz pesmu i poslednji poljubac voljene Goce, ćerka bacila ružu u grob!

LEAVE A REPLY